Friday, April 1, 2011

Livsfarliga Afrika!



Svart Kobra var stora samtalsämnet på morgonens staff meeting. En 25-årig stark, frisk man kom in igår kväll, biten av svart kobra ca fyra timmar tidigare. Dr Sarah gav kortison, vätska, antibiotika o syrgas, men livet stod inte att rädda. CO ( Clinical Officer ) Daniel briefade oss om de farligaste kräldjuren här och just svarta kobran är lurig. Den är jägare o snabb och kan dyka upp framför dig när du tror att du hunnit undan. Nån timma har man på sig. Bäst att hålla sig långt från dessa. http://www.ronnyfriman.com/worlds_most_poisoned-sv.htm

Gå gärna in på denna sida och låt er förfasas över alla risker som helst bör kringgås här i Gamla Världen.

Skruva på duschen när man ställt sig under strilen utan att ha kollat temperaturen, det gör man knappast hemma. Här lär man sig det, för att spara på vatten. Det finns inget varmvatten, men kallare än 30 grader blir inget här, så det är rätt ofarligt.

Hur snabba är myror? Jag dödade en skalbagge med efterrättsskeden på bordet igår. Efter mindre än en kvart hade rena myrkaravanen bildats från fönstret vid bordsändan och med gemensamma krafter styckades och bortfördes bytet till hungrande därhemma. Äta eller ätas handlar det mycket om så här nära skapelsens grundbultar.

Drog ut två mjölktänder på en stackars vettskrämd flicka. Hoppas slippa fler såna hemskheter, men tyvärr är det nog mycket sånt elände här.

2 comments:

  1. Öj öj öj! Låter livsfarligt och det är det förstås också!

    Här har vi haft en mysig fredagkväll men Stella har precis varit vaken en stund mitt i natten så jag fick roa mig med er härliga blogg en stund. Underbart att läsa och se bilderna.

    Tycker för övrigt att klinikrummet som pappa står i ser ut ungefär som Edsgatan 23. Typ samma gardiner, färger på väggarna men mindre Vasaloppsdiplom förstås...

    God natt på er och fortsätt skriva, det är som sagt superhäftigt att läsa! Kram!

    ReplyDelete
  2. Fy vad läskigt med den där ormen, och ni som var lite rädda första gången ni var ute o sprang för att det fanns farliga ormar där. Nu får ni verkligen se upp!
    På tal om att dra ut mjölktänder gjorde jag det alldeles nyss på en 7 åring. Vardag i Rinkeby!
    Åh jag längtar så mycket tills om mindre än 5 veckor!
    kram

    ReplyDelete