Thursday, April 21, 2011

Thirst-day




Skärtorsdagskväll, holy thursday, men vi ändrade namn till "holy thirst-day" efter att ha fått något glas kylskåpskallt vitt vin på altanen nu när helgen stundar. Mycket att göra på kliniken idag, med strömavbrott planerat i ett par timmar i eftermiddag. Det kom ett kort regn på 5 minuter idag, men annars har det ju inte alls regnat så som man skulle önskat sig här för att skörden ska bli bra. Sammanlagt är det nog inte en timme, men det fullkomligt vräker ju ner när det väl kommer.
På förmiddagen idag hade vi staffmeeting med ett väldigt bra program om de nyaste riktlinjerna kring HIV-behandling, och sedan motsvarande en hygienläkare som uppdaterade kring smittrisker och rutiner på sjukhus. De gjorde det mycket proffsigt , kunnigt och lättsamt, och alla fick mer än en tankeställare. Det ena visste vi mycket kring och om det andra nästan ingenting, med det var pedagogiskt och i högsta grad aktuellt här.
Efter jobbet kom en väldigt trevlig och social kille som verkade seriös och hade stämt träff med oss för ett important "issue". Vi hade våra aningar, och det visade sig att han ville ha support för en cd-skiva han skulle producera. Det finns många som tror att vi bara kan ge bort pengar till allt mellan himmel och jord.
Vi tog i alla fall cyklarna och for runt berget på en kvällstur, och gav bort en volleyboll till, till en familj vi springer förbi på morgonen. Vi insåg plötsligt att det var två olika familjer i hyddorna, och den ena fick ju häromdagen!
I morgon är vi lediga, vi får se om vi orkar med någon korsvandring i middagshettan.
Vi önskar att alla som ska iväg på någon påskresa ska komma lyckligt fram och tillbaka. Vi har hört att det är härligt vårväder hemma, njut av alla vitsippor!

1 comment:

  1. Hej. Är just hemkommen efter att ha sjungit O huvud blodigt sårat bl.a. Minns att du hade önskat den till bröllopet! Jo, det var en lite udda önskning i det sammanhanget. Björkarna har musöron, vitsipporna blommar och det är ca 17° och milt solsken. Hustrun är hemkommen från sjukhuset och snart är hela familjen samlad.

    ReplyDelete