Friday, April 22, 2011






Jag minns när Smärten smällde ettöres mellan framtänderna ( var det därför Du fick såna mellanrum?). De va läskit. Men hur som helst, så hände det NÅT. Det hördes ju knappt, men vi hade ändå fullt upp. Långfreddag var ju på den tiden ultrarapidens ursprung. Fick inte ens ta fram nåra enkla Kinapuffar för o TITTA på. Här är ju fyrverkeri inget man har sett på generationer!!
Vaknade lite senare idag, men sprang ändå runt berget. Det är tyngre när solen står högt. Idag har vi haft 32 grader. Att vara produktiv i den temperaturen kräver nog en särskild förmåga. Vi har den inte o fan vet om dom har den här heller?
Det är nog meningen att man ska softa lite.
Min rakmaskin har lagt av! Vad gör man? Gick ner på stan o fick en engångshyvel för o släta ut ansiktet efter 50 år med Braun. Jäklar va slätt de blev!!! Visserlligen lite blodvite, men nu håller det nog i flera dar.
Litteratur som är medhavd kommer nog att bli det helgnöje som står till buds framöver. Vi läser för varandra ( tills nån somnar) och vi läser varandras böcker. Jo, det är trevligt, men visst längtar man till en vägg att tapetsera eller ett trägolv att lägga eller en båt att vaxa.
Vi kom till kyrkan när korsvandringen var framme. Sen höll man på o gick igenom hela denna sorgliga process på obegriplliska, så när en flickstackare svimmade i värmen o slog ett stort hål i huvudet, hjälpte vi till o bar ut henne. Sen gick vi hem. vi gick förbi skolan. Där ropade barnen in oss. Vi fick höra hur 4-åringarna läser alla bokstäver o siffror i kör. På väggarna utanför skolan har dom alfabetet o alla korppsdelar beskrivna på ett väldigt pedagogiskt sätt. Det vore väl nått för Skärrud?
Morgondagens köttbullar stekte Helena kväll, men det kändes udda för här har vi inte mycket utav det som är överflöd hemma. Kanske blir det bättre när man fått sova på det. Sömnen här är väldigt god. Mitt blodtryck som har skenat en del hemma, orkar knappt ovanför knäna här. När jag drog upp rullgardinen i morse så svartnade det för ögonen. Undrar hur dom har det på Smögen……………..

No comments:

Post a Comment