Saturday, April 23, 2011

Glad Påsk!





Påskafton utan sill, påskkäringar och godisägg, hur går det? Jo, ganska bra…
Det skulle vara väldig rusch här på sjukhuset idag, men det var väl mer medelmåttligt. Marknad i stan, många som försöker komma hem över helgen för att hälsa på, precis som hemma. Lars ringde och frågade mitt under ronden om vi skulle tacka ja till att komma hem till bokhandlarens familj i kväll. Jag hade ju faktiskt stekt köttbullar och förberett för gorgonzolaäggen, men vi kunde ju bara inte tacka nej.
Vi kunde inte heller tacka nej till oss själva när vi insåg att vi faktiskt inte kunde sitta här i denna gudsförgätna håla två hela dagar till utan att ha något annat för oss än morgonturen runt berget, bokläsning och kanske kyrkobesök. Så lite i all hast har vi bokat in oss på Finch Hattons tentlodge nere i Tsavo nationalpark i morgon, för lite mer "civiliserat" liv med god mat, dryck och pool (förutom vilda djur).
Så vid 6-tiden, när marknadshandlarna började plocka ihop sina varor för att ta sig hemåt på stora lastbilar, tuppförsäljaren lastade de överblivna tjugo på cykeln och rullade hemåt, gick vi till Stephens bookshop för vidare transport till hans gård bortanför airstrippen.
Det var ett stort och fint hus han hade, och där blev vi bjudna på chapatis (friterade pannkakor), ris, getgryta, någon slags inälvskorv med tarmbitar i, kålröra och bananer till efterrätt. Det går att få ner lite, men man vräker inte i sig precis. Vi hade i alla fall väldigt trevligt, de är mycket rara, och förundrade när de hör hur vi har det hemma i Sverige. Hans barn och barnbarn var där också, plus en del andra. Hemma vid halv tio skypade vi med mormor och morfar, Greta och Maria o Lennart, innan vi fick en köttbulle, fruktsallad och lite godis jag köpte i Nairobi förra helgen…
Glad Påsk!

1 comment:

  1. Glad Påsk på er! Har firat två mässor idag. Den ena med två av de mer isolerade killarna på fängelset. Jag dukade upp nattvarden på deras matbord, framför TV´n. Och det blev en fin stund med en kriminalvårdare som också deltog.
    Nu har vi ätit med Evas gamla vän och hennes barn, som varit i Dalsland hos släktingar Färjelanda! Nästan era hemtrakter. De brukar alltid passera här till påsk. Och så kom en arbetskamrat till mig som oftast kommer helt oanmält. Och det är ju också trevligt. Till efterrätt åt vi som alltid pascha med olika frysta bär.

    ReplyDelete