Tuesday, April 19, 2011

Stilla veckan





Vanlig vardag igen, fast "holy week" som stilla veckan heter här. På sjukhuset är det verkligen så, det var bara 4 patienter kvar på medicinavdelningen, och två skrev vi ut. På barn och förlossningen är det i alla fall fullt som vanligt. Pojken med ormbettet i fingret har fått det amputerat nu, och brorsan som blev biten i halsen har kvar en svullnad som nog ger sig utan ingrepp. Båda badades i dag i varsin balja av mamma på sjukhusgården. Det såg så härligt ut när hon skrubbade och sköljde de chokladbruna kropparna, och de var glada och skrattade.
I vårt hus är det också mera stilla nu när det bara är Lars och jag kvar. Vi har en liten sandfärgad groda som sällskap på kvällarna. Helt otroligt konstigt bor den på gångjärnet på vårt fönster, och på kvällen är den ut på blecket. Den är kanske 5 cm lång. Ibland är den inte där så vi har trott att den blivit uppäten, men sen är den märkligt nog tillbaka igen, hur den nu kan komma dit!? Svalorna bygger bo på vår utelampa, men de är inte så bra, så vi försöker hindra dem. I trädet har vävarfåglarna bråda dagar att göra sina bon av grässtrån som det finns gott om nu när det har slagits runt husen.
Förutom grodan är dagens bilder på lite måltider, middag i huset, samt förmiddagsfikat i kantinen där sköterskorna och vårt hembiträde Selina i mellanblå väst just sitter, samt i skuggan i diket bakom förrådet där gubbarna som jobbar ute på området håller till.

2 comments:

  1. Härligt att läsa om er fantastiska långhelg! Snart bär det av för oss ner till Västkusten för vår egen holy week. Ska bli otroligt härligt och det verkar bli närmast sommarväder. Vi lovar att blogga så ni får känna av idyllen!

    Massa kramar från Fia, Emil och Lella (som hon kallar sig nuförtiden)!

    ReplyDelete
  2. Från en sen påsk i tärnabyfjällen kommer de varmaste hälsningarna! Vår egna holy week börjar hos blivande svärföräldrarnas stuga utanför tärnaby för att sedan fortsätta i Matsdal med mor, rolf, bror niklas med familj och jag och min fästmö susanna. Jag friade högst upp i lutande tornet i Pisa en varm februaridag som en del i en rad överraskningar! Jag följer er blogg med största intresse och tittar med blandad förtjusning på Lasses återupptagna(?) munfotokarriär ;-)

    ReplyDelete