Wednesday, April 13, 2011

Flit o flyt!






Hermes hade inte en ståtligare springare än den svarta Steel-Avon som jag susade fram på Mutomos illröda centralgata kväll. Vi hittade några cyklar som vi haft inne hos pojkarna nere i "gummislangaffären". Dom lurade oss nog på nåra shilling, men lagning av ett framdäck, pumpning av 4 fotbollar och reparation av en cykelpump gick löst på 400 shilling (ca 35 spänn!), så det går an!
När man har kameran laddad är det lätt att man fastnar för lite annat än tänder som ni ser. Läckert, eller?
Dom har tid till ett och annat här kan jag lova. Tid är inte deras grej. Tre killar har slått gräset runt husen här. Det gör dom med en metallpinne. Dom har hållit på i en vecka och i morgon blir dom kanske klara. Gräsmattan är nästan som vår på Öxneredsvägen i storlek. Anita hade gjort det med den nya Klippon på en timme!
Andra är extremt flitiga. Myrorna som byggt en kopia av ett tyskt kärnkraftverk utanför vår dörr, är ett bra exempel. Dom får hela konstruktionen raserad vid varje regn, men på nåra timmar är det uppe igen. Knappast kenyansk arbetsförebild!
Det stenlandskapet som ni ser en bild av är egentligen en fotografisk kuggis. Den som först lämnar in ett rätt svar på vad detta föreställer får en kostnadsfri scaling på Tandvårdsgränd 3. Lycka till!

1 comment:

  1. Hej. Har nu skrivit ett antal gånger utan att kommentaren kommit fram. Har varit i Berlin fem dar med konfirmander och satt och läste er blogg med hänförelse. Ibland tror jag ni är på väg att skapa en ny litterär genre! Vilken poesi för örat. Men kuggfrågan klarar jag inte. Eller saknas bilden? Eller är det tänder som sitter utanpå tandköttet? Jag ser inget stenlandskap. Redan nu får vi gratulera Lars på födelsedagen! Hoppas resan till Homa Bay blir ett lyckat äventyr. Vi skickar ett folkets jubel - OOOOOOOOO!

    ReplyDelete