Monday, April 25, 2011

Tio timmar taxi mot fem i pool!






Tio timmar i taxi för fem timmar vid poolen - det är värt det, I promise! När ångesten över att skumpa på dessa ofarbara vägar än en gång i timavis, sjunkit undan, så tog vi beslutet: TILLBAKA TILL TSAVI!! Nationalparkens vidunderlighet hade förtrollat oss när vi var där för ett par veckor sedan och när vi kollade på Finch Hattons hemsida blev beslutet lätt. Finch Hatton var ju Karen Blixens älskare (läs: Robert Redford) i Out of Africa. Den enda film jag sett mer än en gång! Hatton har således givit namn till detta paradis på jorden. Att vi inte kunde ha med alla våra vänner som skulle ÄLSKA detta ställe, var ett av de samtalsämnen vi förströdde oss med detta dygn. Annars handlade det mest om att maximalt ta tillvara varenda sekund av ljud- och synupplevelser. Det var jobbigt! När man ligger i ett tält med vasstak ( ja, det låter konstigt, men se på bilderna )under södra korset och hör flodhästarna klafsa upp ur vattenhålet, fem meter från vår träaltan och nattfåglar tävlar med cikador, krokodiller, sidenapor o lejon om att hålla oss vakna, ja då, om inte förr, inser man ändå att denna natt var OK att byta ut mot en natt under moskitonätet i Mutomo.
Poolen, som var det starkaste kortet i beslutsunderlaget för denna ettdygnsresa, var magnetisk o helt sagolik för oss uttorkade stackare som dessutom suttit i en dammig bil i fem timmar; den var upphöjd några meter, så att inte krokodilerna skulle lockas dit. Hur skönt kan det egentligen vara att bara plumsa i en 29-gradig pool o leka flodhäst. Flyta o frusta o flamsa!!!
Elisabeth o Don English från Adelade blev våra middagsvänner till den magnifika sexrättersmiddagen vi fick på restaurangen vid flodhästarnas största vattenhål. Elisabet reser runt i värden o talar om stomipåsar och Don är GP i Adelade. Dom kommer till Göteborg på konferens 2014. Kanske vi kan ordnna nått då.
Sängen Ni ser på bild motsvarade ALLA förväntningar!!!

2 comments:

  1. WOW! Men när hade Mitt Africa premiär? Min gissning är ca 1986 då jag fortfarande bodde i Uppsala. Såg den på biografen Slotts på Nedre Slottsgatan med min blivande fru. I rollerna Meryl Streep, Robert Redford och Klaus Maria Brandauer. Regi Sidney Pollack. Rätt svar 1985.
    Är verkligheten lika smärtsamt vacker?

    ReplyDelete