Monday, April 18, 2011




Hur mycket kan man uppleva på en långhelg? Inte så mycket mer än det vi varit med om… Morgon på turisthotellet i Homa Bay. En lugn natt, utan gospel och böneutropare. Joggingtur med Lars "klotande" på huvudgatan, lite svidande skrapsår på det gamla onda knät. Förvånande god frukost, och sedan adjö till Rotarydoktorerna och sister Margaret. Hon hade än en gång teckningar, tackbrev och lite presenter till oss.
Vägen mot Kisumo är under ombyggnad, så nästa gång är den nog färdig och asfalterad.
Inkvartering på Nyanza Golf Club där jag tänkt att vi skulle ta en runda under eftermiddagen. Nu var inte hotellet och golfen på samma ställe, och vi kände plötsligt att poolen var ett mycket bra alternativ att slappa/sova/läsa på efter alla intensiva upplevelser vi haft de senaste dygnen. Sagt och gjort---skönt!
Man kan säga att mycket hänt sedan jag var här senast, men kvinnorna bär fortfarande vatten på huvudet, och här är det vanligare med lerhyddor än murade hus, jämfört med i Mutomo. Men man bygger nya hotell i flera våningar, för det ska flytta dit en del administration.
Bilderna visar en matatus-buss i full karriär genom en vattenpöl, innersta delen av Viktoriasjöns vik som växer igen av vattenhyacinter, och stoppar båttrafiken, samt Lars som äter lunch vid poolen.
Detta är ju söndagens blog, men jag somnade till vid datorn och skrev 6 sidor med samma bokstav innan strömmen tog slut!!!

1 comment:

  1. Hahahahaha! HuR lång tid tog det att radera allt igen!? Haha!

    ReplyDelete