Tuesday, October 7, 2014

Upplevelser..

Torsdag morgon 2/10 lämnade vi Homa Bay för denna gång med vår trevlige driver Anthony som vant och säkert rattade oss på "bumpy roads" mot Masai Mara där vi ska få se vilda djur. Margaret kom och vinkade av oss och hade med presenter till oss, hon är otrolig!
Vår lodge Sarova låg i andra änden av det enorma savannområdet som i söder gränsar till Serengeti på Tanzaniasidan. Vi såg bara inom första kvarten tre av "the big five", buffel, elefant och noshörning som numera är sällsynt här. Det har kommit en del regn då och då så största delarna är ganska gröna fortfarande , så de hundratusentals gnuerna som finns här, men vanligtvis redan vandrat ner till Serengeti var fortfarande kvar. De heter Wildebeast på engelska, och den stora migrationen när de ska över Marafloden och ett antal av dem tas av väntande krokodiler räknas till ett av världens sju naturunderverk. Vi anlände till vår lodge och fick en sen lunch. Inkvartering i våra tält, och sedan en kvällssafari innan middagen väntade.
Fredag 3/10 var hel safaridag, och vi såg även gepard, leopard, lejon och mer elefanter, så alla var mycket nöjda. Vackra fåglar, gamar, hyenor, schakaler, vårtsvin, alla olika antiloper och gaseller, det myllrar av djur överallt...Vi njöt en stund med vila och läsning vid poolen, fast det varit lite svalt, god mat och dryck, vilken kontrast i samma land!
Lördag 4/10 var vi uppe tidigt för att ge oss iväg till Nairobitrakten. Det är inte så många mil, men tar ett antal timmar. Vi stannade här och där vid vackra utsikter, turistfällor med tillfälle till shopping av afrikanska souvenirer, passerade en hel del traditionella massajbyar med risstängsel och platta manyattor. Massor med boskap, men också i många mil till en hel del antiloper, gaseller, zebror etc. Vi hade en vild idé att efter alla mil sittande i bil, så skulle det vara skönt att röra sig lite, så vi hade kollat med en golfklubb om vi kunde komma, och det gick bra. Efter en del fixande hade vi kommit dit, fått lunch, hyrt klubbor och greenfee. Man har obligatoriskt caddie här, vilket kan vara lite jobbigt, men fungerade fint. Amelita stod så småningom som segrare, vi hann 15 hål innan mörkret snabbt föll på denna vackra bana från 1952, kantad av en gammal traditionell country-club. De flesta som spelade var svarta, vilket kändes bra. Anthony hittade sedan till Kentmere där vi skulle bo över på en annan gammal country club som byggts till med hotellrum.En fantastisk prunkande trädgård sluttade ner mot en bäck, och växter vi bara ser i krukorna hemma växte överallt. Som min Brunfelsia jag fått av mamma, var som ett litet träd här, och Clivian bildade häckar! Uppsluppen avskedsmiddag med Aarsruds, följt av sömn i påfallande tyst omgivning i Nairobis utkant.
Söndag 5/10 får vi frukost och kör sedan till Karen Blixens hem som är museum. Vi fick en rolig rundvisning av en entusiastisk volontärguide, vandrade andäktigt igen i de vackra rummen och såg alla minnen från Karens liv, och Out of Africa-filmen. Sedan skildes våra vägar, Aarsruds flyger hem i kväll, och vår nye chaufför George från Rotarys Läkarbank dök upp, och vi styrde kosan norröver för vår tjänstgöring i Kisima, Gundua Helath Center och Rotarys jeeplinje.

1 comment:

  1. Härligt med lite kontraster också. Otroligt vackra bilder!

    ReplyDelete