Saturday, May 7, 2011

Världens snabbaste!






Gå upp 0500 för att skriva en BLOG till Er, det är just vad morgondagens födelsedagsbarn gjorde eftersom det strulade med laddningen på datorn igår kväll. Ja, sån är hon. Har hon bestämt sig för att skriva varje dag, så får det kosta!

Har man sett "The Big Five" (elefant, noshörning, buffel, lejon och leopars), så kan man koppla av och bara njuta av alla andra fantastiska djur som Vår Herre tippade av Noaks ark i överflöd på den här kontinenten. Dagens sensation var när det plötsligt låg en jättestor gepardhanne mitt på vägen framför oss! Det är ju världens snabbaste däggdjur (120 km/t) och tvåa på listan över de effektivaste rovdjuren. Före både lejon och leopard! Så det var ingen som gick ut och klappade honom, även om vi var alldeles intill och han såg ut som ett mysigt gosedjur vi kunnat ta med hem till Stella. Lejon hade vi ju sett i Nakuru, men när vi idag stötte på en hel lejonfamilj med åtta små kelgrisar i behändig storlek, gick kamerorna varma.

Helena, som arrangerat hela denna fantastiska "roadtrip" genom Afrikas finaste nationalparker, blev lite besviken när det regnade lite i morse och den bad o sol-stund hon planerat runt lunchen idag såg ut att "frysa inne". Men icke så. Precis lagom till att vi lyfte från lunchen sprack himlen upp och vi fick precis så mycket UV-strålning som vår vinterbleka lekamen tålde. Kvällens "game-drive bjöd på flodhäst och krokodil, innan vi kunde dra oss tillbaka till vår härliga Lodge för en underbar supé och en överraskning som barnen stod för, precis vid 12-slaget. Mer om det i morgon.

No comments:

Post a Comment