Tuesday, May 3, 2011

Jambo Safari!

Tidigt på tisdagsmorgonen lämnade vi Mutomo för denna gång. Lars tog sig en sista runda runt berget, men jag tyckte jag hade för mycket små saker att plocka med innan vi var klara. Vi packade in oss alla åtta i vår safariminibuss som vi ska åka i hela resten av veckan. Jonathan, vår chaufför, verkar vara en säker och trygg man, som vant rattade iväg på de skumpiga vägarna från Mutomo till Kitui. Därefter var det bra asfaltväg. Allteftersom vi närmade oss lite mer höglänta trakter, vi ska ju till Mount Kenya idag, blev det grönare och mer bördigt. Det märktes också på människorna, asfalten, husen, marknaderna, att det var mer välstånd och fanns mer att få tag på, och att man har mer pengar. Det började dyka upp kaffebuskar och lite théodlingar och högre träd. Vår bilfärd tog ändå drygt 5 timmar och var 30 mil.

Väl upp på Serena Mountain Lodge, som var byggd i grönt trä för att smälta in i regnskogen väntade en efterlängtad lunch. Sedan satt vi på utsiktsbalkongen hela eftermiddagen och kvällen i omgångar för att se på djuren vid vattenhålet nedanför. Vi såg olika bockar och antiloper, några vårtsvin, hyena men framförallt en buffelhjord, och sedan 10 elefanter som kom fram och duschade och badade i timmar!

Det blev lite rabalder en stund när jag lite oförsiktigt satte ut en kasse med några öl och dricka på vår balkong. Snabbt som ögat var flera apor där och skulle ta grejor, jag trodde bara de var ute efter mat! Jag lyckades schasa bort dem först, men då for de ner på stora balkongen snett nedanför och sprang runt på räcket där folk satt med sina kaffekoppar. En dam blev så rädd så hon trillade baklänges i sin stol! Sedan kom de upp igen, och lyckades dra med sig något ur påsen innan Lars fick in kassen igen, men då trodde han att alla våra nötter vi köpt var borta. Apan tappade en Fantaflaska på Erikas balkong (den höll), och nötterna hittades inne på Emils rum (de hade varit i säkerhet), men jag fick ju skulden för allt en stund…

Precis före skymningen klarnade det över toppen, så Afrikas näst högsta berg visade sig, 5199 möh. Vi bor på samma höjd som Kebnekajse. Det är enda berget på ekvatorn som har snö på toppen året om.

För första gången sedan mitten av mars har vi tröja och långbyxa på, samt fick varmvattenflaska i sängen.

No comments:

Post a Comment