Saturday, March 26, 2011

Fotbollsfest i Mutomo!


2-1 till Kenya mot Angola i gruppspelet till afrikanska mästerkapen är ingen stor sensation i Lilla Paris, men HÄR! Får man dessutom uppleva stämningen när Afrikas Zlatan gör det avgörande målet alldeles före slutsignalen sittande i den lilla bykrogen, så är det nåt man kommer ihåg länge. Att vi hamnade i denna härliga situation kommer sig av att vi blev inbjudna till festen som ordnades för den bastanta dam (se foto!) som just utmämnts till Mutomos polischef. Det blev ugali (majsgröt) och getgryta som slevas in med fingrarna. Avslutet blev högtidligt med tacktal från såväl regionpolischefen som det svenska doktorsparet.
17 utdragna tänder och en lagad blev facit efter första hela dagen på Rotary Dental Clinic. Syster Patricia och patienterna har bestämt terapin långt innan doktorn kommer in i bilden. Det är nog på sitt sätt bra. Reparation och profylax måste föregås av ett organiserat arbete i större skala än vad vi kan åstadkomma här. Lindra mot tandvärk och trösta är väl den hjärtesak vi kan bjuda på. Det var ju Askleipos huvudteser så det duger nog.
"Earth Hour" blev "Earth Day and Night" här uti bushen. Först frampå dagen idag har strömen kommit tillbaka, så det lilla lager av mat som vi bunkrade i Nairobi har inte mått så bra i den varma frysen. Trösten är att dom ser ut att leva rätt gott på det där majsmjölet och getgrytan. Kanske blir det lite mindre okynnesätning också.

1 comment:

  1. Hej!
    När jag googlade på Mutomo senast idag fick jag upp denna sidan http://www.whocollab.od.mah.se/afro/kenya/data/kenyalakarbank.html Från WHO den sidan vi jobbade med. Jag och Arvid kom då på att vi ju måste höra av oss till Jayanthi. Hon söker ofta information om länder som är svåra att få kontakt med. Pappa, jag tror hon skulle bli jätteglad om du tog kontakt med henne! Vi (jag och Arvid) kommer också göra det, men hon uppskattar nog din kontakt med! Hennes mailadress är Jayanthi.Stjernsward@mah.se.
    Hur går det med erat arbete när ni inte har någon el? Hur går det med laddning av datorn?
    Lägg upp fler blogginlägg. Längtar till nästa!
    Tusen kramar Erika. Oskar, Kajsa och Arvid hälsar

    ReplyDelete