Friday, February 27, 2009

Rotarymote och helg..

I tisdags kvall var vi pa Rotarymote har i Homa Bay. Det ar en liten klubb pa 10-12 medlemmar som traffas pa hotell Hippo som faktiskt var ratt trevligt ocksa, men det ligger lite langre fran oss, sa vi haller oss till turisthotellet vid sjon for att maila och ta en ol..
Det var tva andra gaster med ocksa, en energisk kandadensisk dam fran Alberta, som ska oppna nagon form av medicinsk klinik ute i nagon by, men om hon har sa mycket medicinska kunskaper, och hur hon ska bemanna hade vi lite svart att forsta, men vi komer att traffa henne fler ganger. Den andra gasten var en man fran Kenya som flyttade till USA for over 30 ar sedan, var med i Vietnamkriget, utbildade sig och har jobbat dar, men som for 6 mander sedan bestamt sig for att atervanda till sin hemby och borja bruka sin familjs jord dar igen! Det var fascinerande att hora hans ideer och visioner, vi komer att besoka honom nagon gang. Han vill bruka jorden ekologiskt med gamla metoder, soka upp ursprungliga grodor och djur, och idka vaxelbruk som inte utarmar, inte anvanda konstgodsel (vilket jag inte tror man gor har alls) och ta reda pa gamla medicinalvaxter. Hans fru har tydligen ett barnhem for foraldralosa i Kisumo dar deras gamla vanner i USA kan adoptera ett eller flera barn, dvs betala deras skolkostnader och mat.

Nu maste jag snart lamna over den enda datorn till Katherine, men imorgon gor vi en utflykt sjalva till Ruma nationalpark som ligger har i narheten, och sa fortsatter vi till ett stalle som heter Mbita. Det ligger nere vid sjon, och det ar en norrman som driver det. Tydligen kan man gora batutflykt till en o dar ocksa pa sondagen. I parken finns det val inte sa mycket djur forutom en del giraffer, och nagon speciell antilop som inte finns nagon annan stans. Nasta helg har vi daremot bokat in oss pa en taltcamp i Masai Mara, som ju ar Kenyas finaste park, och dar finns nog "alla" djur. Var chauffor Yussuf foljer mer oss, da det ar ratt langt, och regnperioden narmar sig, sa det kan vara bra att ha en medhjalpare..
Ha en skon helg alla, och lycka till i Vasaloppet ni som ska aka!! Jag ar inte ett dugg avundsjuk just nu!

4 comments:

  1. Hej!
    Håller just på att lära mig lägga in "comments". :)

    Återkommer.....

    ReplyDelete
  2. Rimmad, sprängd anka och Hasselbackspotatis med rödkål hos Siv o Pelle tillsammans med Anita, Bo, Ragnhild o Anci är inte fy skam! Du förstår att våra Vänner tar hand om mig. I gryningen bärdet dock av mot Mora och Fädrens spår. Kör själv, men stannar kvar till måndag. Snön smälter bort i solen nu och vårkänslan börjar infinna sig. PoK

    ReplyDelete
  3. 4 minus, strålande sol! Drar mot Sälen. PoK

    ReplyDelete
  4. Hej!
    Hoppas att ni får en kanonhelg, i Masai Mara,och får se många av de vilda djuren. Vi missade tyvärr leoparden. Den hann och smita 2 ggr för oss. Många som är ute och kör på savannen har kommunikationsradio, så när någon får syn på tex lejon så anropas alla. Ser ni många bilar på ett ställe så vet ni att det finns något sevärt där.
    Vi bodde på en lodge i Masai Mara - kanonfint, men vi bodde också på några tältcamper på andra ställen. Att bo i tält där är väldigt bekvämt. Riktiga sängar, toalett o dusch. Inte riktigt som man tänker sig tält alltså. Gör gärna ett besök hos masaierna också om ni hinner. Intressant av få se hur de bor och lever.
    Ska bli kul att få läsa om dina upplevelser där.
    Hälsningar från Kerstin i soliga men kalla Kalmar

    ReplyDelete