Monday, September 29, 2014

Framme i Homa Bay

Efter ett långt dygn är vi nu framme vid resans första mål, vilket är att hälsa på sister Margaret i Homa Bay. Allt har gått bra, ifrån att ha  fått med sammalagt över hundra kg bagage på Lars och mig (2x23kg+handbagage ) till att byta i Amsterdam, kort natt, men bra flyg med Kenya Airways, att hitta vår kommande chaufför i Nairobi, prata med en svensk tandtekniker och lämna grejor till honom, fortsätta till Kisumo med flyg där man trilskades lite med bagaget (där var det bara tillåtet med 1x20kg + handbagage), att hitta vår chaufför Anthony vi ska ha första veckan. Till Nakkumat för att köpa sim-kort och datamodem, få i oss lite mat, och sedan de sista timmarna på en nu fint asfalterad rak väg till Homa Bay i värmen.
På turisthotellet hade inte så mycket hänt...
Sister Margaret satt i trädgården och väntade med 3 av de 8 styrelsemedlemmarna i "Save the destitute orphans" så vi hade genomgång av organisation, ekonomi, skolproblemen, framtidsvisioner, drömmar mm till skymningen föll.
Då åkte vi hem till huset och träffade alla de små barnen som bor där och de som hjälper till. Vi blev bjudna på en överdådig middag, och sedan blev det överlämnande av den stora lådan vi haft med med pennor, missionsljus, flaggor, servetter, snäckor från Smögen, solcellsbelysning för utomhusbruk, samt mängder av mobiltelefoner, och 4 laptops. En penninggåva på drygt 7000 (80000 kenyanska shilling) också, insamlad på Rotary, Ladies circle, Stavre Vårdcentral, Smileklniken mfl.
Tror ni de var glada.
Nu har vi krupit in under myggnätet med fläkten på, efter en kall svagt strilande dusch, vattnet är tydligen på upphällningen i stan fast man ligger vid en av världens större sjöar.
Cikador, vävarfåglar och Maraboustorkarna utanför har tystnat en stund.

1 comment:

  1. Hej. Nu testar jag att skicka en hälsning så ser ni att någon börjat läsa. Jag ser fram mot att följa er. Kram från Jonas

    ReplyDelete